Pribudli tri úseky s výberom mýta v dĺžke sedem km

Sieť vymedzených úsekov ciest s elektronickým výberom mýta sa rozšírila na 17 770 kilometrov. Zmeny v zozname zaviedla vyhláška ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja s účinnosťou od 15. októbra.

15.10.2015 11:37
debata

Počet vymedzených úsekov ciest s elektronickým výberom mýta sa celkovo zvýšil zo 4 299 na 4 302 a dĺžka siete vymedzených úsekov narástla o sedem kilometrov na 17 770 kilometrov. Vyhláška ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja zaviedla zmeny v zozname vymedzených úsekov ciest s výberom mýta od 15. októbra.

„Počet vymedzených úsekov na diaľniciach sa od 15. októbra zvýšil o dva úseky. Ide o úseky na novootvorenej časti severnej diaľnice D1 pri Levoči. O jeden úsek sa zvýšil aj počet vymedzených úsekov na rýchlostnej ceste R1. Pôvodný úsek pri Nitre sa rozdelil na dva úseky,“ informoval vo štvrtok manažér pre komunikačnú stratégiu a PR mýtnej spoločnosti SkyToll, a. s. Anton Bódis.

Päť nových úsekov pribudlo v sieti vymedzených úsekov ciest I. triedy súbežných s diaľnicami a rýchlostnými cestami. Rozdelením úseku na ceste I. triedy č.18 pri Levoči, kvôli novej križovatke s diaľnicou D1, vznikli dva nové úseky. Tieto úseky boli preklasifikované z kategórie neparalelných do kategórie paralelných ciest I. triedy. Tri vymedzené úseky ciest I. triedy boli bezo zmeny iných parametrov preklasifikované z kategórie neparalelných do kategórie paralelných ciest. Aj tieto tri úseky sú na ceste I. triedy č. 18.

„O tri úseky sa znížil počet vymedzených úsekov na neparalelných cestách I. triedy. Zmena súvisí s vyššie spomenutým preklasifikovaním neparalelných ciest na cesty paralelné a rozdelením jedného úseku cesty I. triedy č. 64 na dva nové úseky,“ uviedol Bódis. Okrem zmien s priamym dopadom na povinnosť úhrady mýta s nenulovou sadzbou vyhláška zrušila dva vymedzené úseky ciest III. triedy s nulovou sadzbou mýta.

debata chyba
Viac na túto tému: #Mýto #SkyToll