V Česku majiteľovi Skylinku zmrazili účty

Český telekomunikačný úrad (ČTÚ) nechal zablokovať účty prevádzkovateľa satelitných služieb Skylink a CS Link, luxemburskej firmy M7 Group, pre nezaplatenú pokutu 9,5 milióna korún. Píšu to piatkové Lidové noviny (LN).

23.10.2015 08:11
debata (28)

Skylink a CS Link ponúka televízne aj rozhlasové kanály. Pokuta pre M7 Group je najvyššou tohtoročnou sankciou ČTÚ. Úrad ju udelil, pretože firma neohlásila vopred začatie vysielania. Firma podala proti sankcii žalobu.

M7 Group podľa ČTÚ splnila oznamovaciu povinnosť až vlani 28. mája, hoci komunikačnú činnosť v Česku poskytuje od začiatku roka 2013. Úrad preto v júni uložil firme pokutu, ktorú mala M7 Group uhradiť do 15 dní, ale doteraz to neurobila. Hovorca ČTÚ Martin Drtina oznámil denníku, že firma nereagovala ani na dodatočnú výzvu.

Spoločnosť M7 Group ale podľa denníka tvrdí, že sa riadila stanoviskom luxemburského regulátora, podľa ktorého nebola registrácia v Česku nutná. Proti udeleniu pokuty podala firma žalobu na Mestskom súde v Prahe, a sankciu zaplatia, až keby súd rozhodol v neprospech M7 Group. Podľa ČTÚ ale žaloba nemá odkladný účinok na zaplatenie pokuty, píšu LN.

28 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #Skylink #Skylink a CS Link