Siemens Healthcare vytvorí v Bratislave a Košiciach nové miesta

Spoločnosť Siemens Healthcare vytvára vo svojich softvérových vývojových centrách v Bratislave a v Košiciach desiatky nových pracovných miest.

30.10.2015 08:00
debata

Informovala o tom spoločnosť, presnejší počet nových pracovných miest však neuviedla. Firma v súčasnosti zamestnáva na Slovensku zhruba 200 odborníkov pre návrh, vývoj a testovanie medicínskeho softvéru. Kapacity rozširuje pre nové projekty, ktoré sa pre kompetenčné centrá podarilo získať.

Siemens Healthcare vyvíja na Slovensku celosvetovo využívaný softvér pre zobrazovaciu diagnostiku, čiže pre čítanie obrázkov z medicínskych prístrojov, ako sú počítačový tomograf alebo magnetická rezonancia. Rozširovanie kapacít súvisí s posilnením vývoja v oblasti ultrazvuku a s vývojom nového softvéru pre magnetickú rezonanciu.

"Pred necelými pätnástimi rokmi sme začínali s pomerne jednoduchými úlohami, napríklad s vývojom modulu pre zadávanie a úpravu dát pacientov. Dnes máme na starosti kompletný vývojový cyklus produktov, alebo ich častí – od zadefinovania čo budeme robiť, cez vývoj, až po otestovanie a uvedenie do života,“ vysvetlil šéf vývojových centier Siemens Healthcare na Slovensku Luboš Iro.

Nárast autonómnosti a kompetencií slovenských vývojových centier Siemens Healthcare sa odzrkadľuje aj na profile pracovných miest, ktoré firma otvára. Neobsadzuje iba pozície technických špecialistov ako sú softvéroví inžinieri, architekti a vývojári pre rozličné technológie.

"Hľadáme aj ľudí, ktorí dokážu definovať produkt v oblasti medicíny, čiže baviť sa s lekármi ich rečou o tom, čo potrebujú zlepšiť a zároveň vedia pretaviť tieto očakávania do reči vývojového tímu,“ uzavrel Iro.

debata chyba
Viac na túto tému: #práca #Siemens