Miestenky vo vlakoch sa pred Dušičkami míňajú

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) upozorňuje, že v piatok vrcholí záujem o cestovanie vlakmi zo západu Slovenska na stredné a východné Slovensko.

30.10.2015 17:16
debata

Na nedeľu narastá záujem o voľné miesta vo vlakoch opačným smerom, informovala pred sviatkami Jana Morháčová zo ZSSK. Na maximálnu kapacitu preto ZSSK posilnila najmä vlaky vyššej kategórie InterCity, rýchliky a expresy v diaľkovej doprave. Počas víkendu budú o vozne posilnené aj vlaky v rámci regionálnej a prímestskej dopravy, čiže zrýchlené, regionálne a osobné vlaky.

Podľa skúseností z minulých rokov cestuje v najvyťaženejších časoch v dňoch pred dušičkami až dvojnásobok cestujúcich. Dnes do 12:00 bol popoludňajší IC vlak 505 Lyoness s odchodom z Bratislavy o 15:37 a príchodom do Košíc o 20:37 vypredaný takmer na 90 percent. Večerný IC Šarišan 1503 (trasa na východnom Slovensku cez Prešov až do Humenného) je vypredaný na približne 75 percent. Na nedeľu 1. novembra a pondelok 2. novembra sú vlaky do Bratislavy z Košíc, respektíve z Humenného vypredané na 80 až 90 percent. Podvečerný nedeľný IC 1502 Šarišan idúci z Humenného cez Žilinu do Bratislavy má predaných 70 percent miest.

Rýchliky idúce zo západného Slovenska na východ sú podľa Morháčovej takisto takmer vypredané. Na cestovanie po sviatkoch majú diaľkové vlaky predaných 60 až 80 percent miest. Na ostatných trasách diaľkových vlakov na piatok je zatiaľ predaných do 35 percent miesteniek. Ide o trasy Bratislava – Zvolen/ Banská Bystrica, Bratislava – Prievidza, Žilina – Košice, Košice – Zvolen.

ZSSK tiež upozorňuje, že pre vybrané diaľkové vlaky pre bezplatnú dopravu uplatňujú limity, čo znamená, že je určený maximálny počet lístkov do každého konkrétneho vlaku.

debata chyba
Viac na túto tému: #vlak #ZSSK #Dušičky