Autobusy RegioJetu začnú jazdiť do Viedne 18. novembra

Súkromný prepravca RegioJet začne prevádzkovať medzinárodnú autobusovú linku z Bratislavy cez letisko Schwechat do Viedne v stredu 18. novembra.

09.11.2015 15:15
debata (5)

Denne bude premávať šestnásť spojov v oboch smeroch. Ako spoločnosť v pondelok informovala, autobusy budú zastavovať na trase Autobusová stanica Mlynské Nivy – Most SNP – Einsteinova – Letisko Wien Schwechat (zastávka č. 2) a autobusový terminál Viedeň, Štadión na Engerthstrasse. Ten sa nachádza v centre Viedne s prestupom na metro linky U2. Počas celého dňa budú autobusy premávať v hodinovom intervale a všetky spoje zastavia na všetkých zastávkach na uvedenej trase.

Prvý autobusový spoj RegioJetu bude z Bratislavy vychádzať o 4:30 a na letisko Wien Schwechat príde o 5:30. Posledný spoj z letiska vo Schwechate bude odchádzať o 22:00. Všetkým cestujúcim na letisko vo Schwechate spoločnosť garantuje preplatenie nákladov na letenky či dovolenku v prípade, že zo zavinenia dopravcu, napríklad pre poruchu autobusu, zmeškajú odlet svojho lietadla. "V takomto prípade idú náklady na letenky či dovolenku na nás“ uviedol majiteľ spoločnosti RegioJet Radim Jančura. Spoločnosť chce ďalším dopravcom na trase do Viedne konkurovať nielen službami, ale aj nižšími cenami.

Ministerstvo dopravy doteraz evidovalo dve povolenia na prevádzkovanie pravidelnej autobusovej dopravy z Bratislavy do Viedne a späť. Spoločnosť Blaguss Slovakia, s. r. o. má povolenie na 28 spojov denne a rakúska spoločnosť ÖBB-Postbus GmbH na 46 spojov. Bratislavská spoločnosť Slovak Lines Express, dcéra Slovak Lines, ako subdodávateľ rakúskeho dopravcu prevádzkuje 23 spojov z Bratislavy do Viedne.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #RegioJet #Viedeň #autobusová doprava