Nova chystá na Slovensku kanál NOVA International

Skupina Nova na Slovensku na začiatku budúceho roka spustí novú medzinárodnú stanicu NOVA International.

30.11.2015 13:26
debata (2)

Bude medzinárodnou verziou českej stanice TV Nova. V jej vysielaní dostanú priestor relácie, ktoré majú licenciu na vysielanie v zahraničí. NOVA to v pondelok uviedla v tlačovej správe.

Vysielania stanice NOVA International prinesie obdobné programové modely ako televízia Nova v Česku, so všetkými reláciami vlastnej produkcie, pri ktorých spoločnosť disponuje právami pre šírenie v zahraničí. „Publikum sa v programe NOVA International dočká obľúbených seriálov v čele s Ordináciou v ružovej záhrade 2 a Ulicou a tiež všetkých spravodajských a publicistických relácií,“ uviedla programová riaditeľka skupiny Alex Ruzek.

Nova už podľa riaditeľa sekcie nových projektov Petra Horáka jedná sa slovenskými operátormi o zaradení stanice do ich základnej programovej ponuky. Stanica by sa v budúcnosti mala stať súčasťou ponuky satelitných a káblových operátorov na Slovensku. Dostupná bude tiež na platforme VOYO.

NOVA International nahradí súčasnú voľne šírenú stanicu skupiny Nova na Slovensku a doplní ponuku športových staníc NOVA Sport 1 a NOVA Sport 2. Všetky tri stanice skupiny Nova, ktoré je možné šíriť na Slovensku, budú v HD kvalite.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Televízia #TV Nova