Penta má dostať do rúk aj topoľčiansku nemocnicu

Sieť regionálnych nemocníc Svet zdravia a spoločnosť Medisimo, s. r. o. dospeli po niekoľkomesačných rokovaniach do záverečnej fázy prípravy dohody s Nitrianskym samosprávnym krajom (NSK) o zmluvných podmienkach pri prevádzke topoľčianskej nemocnice.

14.12.2015 13:01
lekár, zdravotníctvo, lieky
debata (8)

Novým prevádzkovateľom nemocnice s nájomným kontraktom na 20 rokov by sa mala stať spoločnosť Svet zdravia. Firma na základe hĺbkového auditu, ktorý sa uskutočnil v lete, pripravila dlhodobý investičný plán v predpokladanom objeme 7 miliónov eur. Informovala o tom v pondelok spoločnosť.

Prvé investície by podľa zverejnených informácií mali smerovať do komplexnej rekonštrukcie operačných sál, nemocničných budov, tepelného hospodárstva a do modernizácie informačnej infraštruktúry a techniky. Nová dohoda podlieha schváleniu zastupiteľstvom NSK. Pravdepodobné schvaľovanie dohodnutých podmienok zmlúv by sa malo uskutočniť v marci budúceho roku.

„Dovolím si tvrdiť, že počas doteraz prebiehajúcich rokovaní bolo snahou všetkých zúčastnených strán nájsť definitívne riešenie, ktoré zabezpečí topoľčianskej nemocnici dlhodobú stabilitu, potrebné investície na modernizáciu a zvýšenie kvality zdravotnej starostlivosti pre pacientov celého regiónu,“ konštatoval generálny riaditeľ spoločnosti Svet zdravia Ľuboš Lopatka.

Spoločnosť Svet zdravia, a. s. patrí do skupiny Penta Investments. Je prevádzkovateľom štrnástich nemocníc v Košickom, Prešovskom, Banskobystrickom, Trnavskom a v Trenčianskom samosprávnom kraji, ktorých spádová oblasť predstavuje 1 milión obyvateľov a pracuje v nich 5 932 zamestnancov. Ide o nemocnice v mestách Humenné, Svidník, Spišská Nová Ves, Rožňava, Trebišov, Michalovce, Vranov nad Topľou, Stropkov, Rimavská Sobota, Žiar nad Hronom, Banská Štiavnica, Galanta, Dunajská Streda a Partizánske.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Penta #zdravotníctvo #Topolčany #Svet zdravia