Ako budú otvorené obchody: Kapra kúpite aj na Štedrý deň

Gazdinky, ktoré si v predvianočnom zhone nestihli nakúpiť všetky ingrediencie na pečenie, nemusia zúfať. Obchody budú pre najväčších zábudlivcov k dispozícii aj na Štedrý deň.

23.12.2015 08:00
obchod, nákupný košík, nákup, potraviny Foto:
Ilustračné foto.
debata (6)

Menšie nákupy by mali ľudia urobiť skôr, pretože v 1. sviatok vianočný a na Nový rok budú všetky predajne zatvorené. Na Troch kráľov bude väčšina obchodov otvorená štandardne.

Na Štedrý deň si budú môcť ľudia nakúpiť do jedenástej. Pre oneskorencov, ktorí ešte nemajú vianočné darčeky, budú doobeda otvorené aj niektoré obchodné centrá. Podľa analytika sa medzi nami stále nájdu ľudia, ktorí si nakupovanie nechávajú na poslednú chvíľu. „Prvá skupina ľudí reaguje na reklamnú ponuku obchodu a darčeky nakupuje začiatkom októbra. Naopak, druhá skupina si tieto veci necháva tesne pred Vianocami. Tlak medzi striebornou a zlatou nedeľou sa zvyšuje a ľudia nakupujú na poslednú chvíľu, čo môže priniesť aj zníženú adresnosť vianočných darčekov pre našich blízkych,“ vysvetľuje Ľubomír Drahovský zo spotrebnej agentúry Terno.

Najväčšia maloobchodná sieť Tesco otvorí svoje prevádzky najskôr na Štefana, a to o ôsmej ráno. Zatvorí ich v štandardnej zatváracej dobe, pričom obchodné domy budú otvorené do piatej večer. Na Silvestra si ľudia stihnú kúpiť šampanské najneskôr do šiestej večer, vo vybraných lyžiarskych strediskách sa otváracie hodiny predĺžia do siedmej. Obchodné domy Tesco zatvoria v závere roka o hodinu skôr, čiže o piatej večer, okrem Bratislavy, kde za posledný nákup stačí zaplatiť o šiestej.

Lidl bude počas 1. a 2. sviatku vianočného zatvorený. Na Silvestra budú predajne Lidl otvorené do tretej poobede. Na personál Kauflandu sa môžu zákazníci tešiť v 2. sviatok vianočný a na Silvestra do šiestej večer. Na Štefana nakúpia ľudia aj v Bille, a to do šiestej večer, s výnimkou obchodných centier. Billa svoje otváracie hodiny posunie tiež na Silvestra a na svoje obchody spustí mreže o pol šiestej. Predajca s najväčším podielom slovenských výrobkov na trhu Jednota v 2. sviatok vianočný zatvorí svoje potraviny, supermarkety aj väčšinu svojich Tempo supermarketov. Potraviny aj supermarkety Jednota budú na Silvestra otvorené do dvanástej, maximálne do tretej poobede. Sieť prevádzok Terno, Moja Samoška a Hypernova budú v 1. a 2.¤sviatok vianočný zatvorené a na Silvestra sú otvorené do štvrtej poobede.

Aby platby v banke prišli na miesto určenia ešte v tomto roku, posledným termínom na úhradu realizovanú v pobočke je napríklad vo VÚB banke 29.¤december do druhej hodiny poobede. Pri SEPA prevode do inej banky je to 30. december do konca otváracích hodín.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #obchody #nákupy #Vianoce #nakupovanie