Španielska lotéria El Gordo priniesla šťastie aj migrantom

Tradičná španielska vianočná lotéria El Gordo (Tučniak) tento rok priniesla šťastie aj niekoľkým migrantom z Afriky, z ktorých aspoň jedného pobrežná stráž zachránila z vratkej lode plávajúcej po Atlantickom oceáne. Informovala o tom vo štvrtok agentúra AP.

24.12.2015 13:32
El Gordo, Ngame Foto: ,
Senegalčan Ngame vyhral v lotérii El Gordo 400-tisíc eur. Reportérom povedal, že bol jeden zo zachránených migrantov, ktorí pred rokmi priplávali na lodi z Afriky.
debata (2)

Imigrant zo západoafrického Senegalu Ngame, ktorého so ženou zachránili španielski záchranári z preplnenej lode smerujúcej z Afriky na Kanárske ostrovy v roku 2007, si žreb zakúpil v meste Roquetas de Mar na juhu Španielska. Práve v tomto meste sa pritom predalo 1600 žrebov s výherným číslom 79140. Ngame získa asi 400 000 eur.

Majiteľom jedného z víťazných žrebov je práve aj Ngame, ktorý rádiu Ondacero povedal, že je Španielsku vďačný za záchranu života aj za možnosť začať nový život vďaka výhre v lotérii. Nedávno vraj stratil prácu na poľnohospodárske farme. V Roquetas de Mar je pritom asi 30-percentná nezamestnanosť.

Podľa usporiadateľskej agentúry vyhralo nejakú čiastku v tradičnej lotérii asi 35 migrantov z Afriky.

El Gordo je najbohatšia lotéria na svete vzhľadom na množstvo rôznych výhier, o ktoré sa každý rok pred Vianocami podelia tisícky šťastlivcov. Tento rok dali tipujúci za nákup žrebov celkovo 2,6 miliardy eur a medzi výhercov sa rozdelili ceny v úhrnnej výške 2,24 miliardy eur.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Španielsko #migranti #El Gordo