Kažimír je v Iráne aj s podnikateľmi, podpisuje zmluvy

Slovensko uzavrelo s Iránom zmluvu o zamedzení dvojitého zdanenia a zabránení daňovému úniku pri dani z príjmov a takisto dohodu o podpore a vzájomnej ochrane investícií.

20.01.2016 14:42
debata (7)

Zmluvy podpísali v utorok v Teheráne minister financií Peter Kažimír a minister hospodárskych vzťahov a financií Iránskej islamskej republiky Ali Taibnia.

Zmluva o zamedzení dvojitého zdanenia podľa ministerstva financií chráni daňové subjekty oboch krajín voči riziku dvojitého zdanenia toho istého príjmu v obidvoch štátoch a nadmernému zdaneniu zahraničných investorov. Zmluva zároveň chráni štáty pred pokusmi o obchádzanie daní a daňovými únikmi.

"Som veľmi rád a verím, že podpísanie dvoch významných medzinárodných dohôd s Iránskou islamskou republikou podporí spoluprácu v oblasti obchodu a investícií a prispeje aj k ekonomickému rastu obidvoch krajín,“ uviedol Kažimír, ktorý oficiálnu návštevu Iránu končí v stredu stretnutím s prvým viceprezidentom Iránu Eshaq Jahangirim v Teheráne.

Počas podnikateľskej misie v Iráne sprevádzalo ministra financií Petra Kažimíra 39 slovenských firiem, ktoré mali možnosť nadviazať spoluprácu s viac ako 200 spoločnosťami z Iránu na dvoch podnikateľských fórach. Hlavnými oblasťami rozvoja spolupráce bola energetika, vodné hospodárstvo, finančníctvo, bankovníctvo a infraštruktúra. Slovensko má podľa rezortu financií záujem o užšiu spoluprácu hlavne v energetike, vrátane obnoviteľných zdrojov, v oblasti strojárstva a vodného hospodárstva. Pozitívny záujem z Iránskej strany bol o sektor informačných a komunikačných technológií.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #dane #Slovensko #Peter Kažimír #Irán