Ryanair bude lietať z Bratislavy priamo do Bruselu

Bratislava bude mať nové letecké spojenie priamo s Bruselom. Nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair začne pravidelnú linku z metropoly Slovenska na hlavné bruselské letisko Zaventem prevádzkovať od 1. apríla.

27.01.2016 11:28
debata (4)

Spojenie bude zabezpečovať šesťkrát týždenne okrem soboty vo večerných hodinách lietadlom Boeing 737–800. Aerolínie v stredu navyše oznámili, že linku do Bruselu budú prevádzkovať s rovnakou frekvenciou letov aj v nasledujúcom zimnom období od konca októbra 2016 do konca marca 2017.

Ryanair v súčasnosti prevádzkuje pravidelné letecké spojenie z Bratislavy na vzdialené vedľajšie letisko v Charleroi na juhu Belgicka. Otvorenie leteckej linky priamo do Bruselu súvisí aj s predsedníctvom Slovenska v Rade Európskej únie v druhej polovici tohto roka.

Ryanair na pravidelných linkách z a do Bratislavy v minulom roku prepravil 1 010 578 ces­tujúcich, čo je medziročne o 24,5 % viac. Aerolínie vlani v marci otvorili svoju základňu na bratislavskom letisku a zaviedli nové linky do Atén, Madridu a Berlína. Ryanair na bratislavskom letisku počas zimného obdobia 2015/2016, od konca októbra do konca marca, zabezpečuje trinásť zo sedemnástich pravidelných liniek. Okrem spojenia do Berlína na letisko Schönefeld prevádzkuje lety na britské letiská Londýn – Stansted, Londýn – Luton, Birmingham a Liverpool, do írskeho Dublinu, na belgické letisko Brusel (Charleroi), do gréckych Atén, na talianske letiská Miláno (Bergamo), Rím-Ciampino a Alghero, ako aj do španielskeho Madridu a Barcelony (Girony).

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #aerolinky #Ryanair