Detvianski strojári z PPS Group štrajkovať nebudú

Avizovaný štrajk v detvianskom strojárskom podniku PPS Group sa napokon neuskutoční. Odborári totiž v piatok s vedením spoločnosti uzavreli dohodu o urovnaní, na základe ktorej bol pripravovaný štrajk zrušený.

29.01.2016 17:33
debata (2)

Informovali o tom v spoločnom stanovisku PPS Group Detva a základná organizácia Odborového zväzu (ZO OZ) KOVO.

„Z predmetnej dohody vyplýva, že zamestnancom poskytnutá platba predstavuje výkonnostnú odmenu za mesiac december 2015. Výbor ZO OZ KOVO sa zaväzuje, že s okamžitou účinnosťou ruší rozhodnutie o uskutočnení štrajku, ktorý bol vyhlásený so začiatkom na deň 1. februára 2016 a zároveň zabezpečí, aby zamestnanci v tomto termíne riadne nastúpili na pracovné zmeny a riadne vykonávali prácu,“ píše sa vo vyhlásení.

Vedenie PPS Group podľa vyhlásenia pristúpilo k vyplateniu nenárokovateľnej časti mzdy, keďže nárast výroby v prvom kvartáli 2016 aktuálne predstavuje 10 % voči plánu a snaží sa o uzavretie nových kontraktov s kľúčovými zahraničnými zákazníkmi. „Vedenie spoločnosti preto víta zrušenie avizovaného štrajku, ktorý by PPS Group mohol o tieto nové obchodné príležitosti pripraviť,“ uvádza sa vo vyhlásení.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Odbory #PPS Group