Šéf Tesla Motors konečne získal, po čom túžil. Doménu tesla.com

Americký výrobca elektrických automobilov Tesla Motors získal internetovú doménu tesla.com, ktorú si pred 24 rokmi kúpil na osobné účely a na uctenie slávneho vynálezcu srbského pôvodu inžinier zo Silicon Valley Stu Grossman.

21.02.2016 18:36
debata (7)

Hovorca firmy agentúre Bloomberg potvrdil, že doména tesla.com už je jej a pri jej zadaní prehliadač presmeruje používateľa na doterajšiu firemnú adresu Teslamotors.com.

Šéf Tesla Motors Elon Musk doménu tesla.com vždy chcel, okrem iného preto, aby mohol výhľadovo skrátiť názov 16 rokov starej firmy na Tesla. Vlani Musk povedal, že mu v tom bránia práve problémy s doménou. Vypustenie slova Motors z názvu by odrážalo rozširovanie záberu firmy, ktorá začína okrem automobilov vyrábať aj batérie pre domácnosti a energetické podniky.

Podľa Bloombergu nie je jasné, či Grossman doménu firme predal. „Grossman je inžinier a veľký fanúšik Nikolu Teslu,“ povedal o jeho motivácii Grossmanov právny zástupca John Berryhill, ktorý za svojho klienta viedol rokovania so záujemcami o doménu už v minulosti. „Mal na ňu (doménu) práva a teraz ich má firma Tesla,“ dodal.

Tesla Motors vlani prehĺbila stratu na 889 miliónov dolárov z 294 miliónov USD predvlani. Automobilka bola založená v roku 2003 a zatiaľ nikdy sa jej nepodarilo vykázať celoročný zisk. Tento rok už ale firma zisk očakáva.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Tesla Motors #Elon Musk