Skupine Slovak Telekom vlani stúpli výnosy na 782,9 milióna eur

Skupina Slovak Telekom zaznamenala za rok 2015 celkové konsolidované výnosy 782,9 milióna eur, čo v medziročnom porovnaní predstavuje nárast o dve percentá.

25.02.2016 13:41
debata (1)

Informovala o tom vo štvrtok spoločnosť. Upravený zisk pred započítaním úrokov, daní a odpisov (EBITDA) klesol medziročne o 4,7 % na 296,1 milióna eur.

„Skupina Slovak Telekom za rok 2015 zaznamenala historický míľnik na telekomunikačnom trhu. Po siedmich rokoch poklesu výnosov i zmenšovaní sa celého trhu sa vrátila k rastu. Je to vynikajúci výsledok všetkých častí skupiny, pod ktorý sa podpísala stabilizácia výnosov z tradičných služieb spojená s rastom výnosov v nových oblastiach podnikania a výborná výkonnosť dcérskych firiem,“ zhodnotil výsledky predseda predstavenstva skupiny Slovak Telekom Miroslav Majoroš.

Všetky dcérske spoločnosti evidovali medziročný rast výnosov za dvanásť mesiacov minulého roka. Najvyšší, konkrétne o 15 % na 33,9 milióna eur, zaznamenala DIGI Slovakia. Aj výnosy Zoznam a Zoznam Mobile stúpli medziročne dvojciferne, a to o 13 %. Podľa vyjadrenia spoločnosti sa vďaka silnému štvrtému kvartálu dostali na 8,6 milióna eur. Výnosy dcérskej firmy PosAm stúpli oproti roku 2014 o sedem percent na úroveň 42,8 milióna eur. Aj v prípade PosAmu bol rovnako silný najmä záver roka, keď v poslednom kvartáli dosiahol PosAm výnosy 15,8 milióna eur.

K 31. decembru 2015 mala skupina Slovak Telekom 493 tisíc zákazníkov digitálnej TV. Zvýšil sa tiež celkový počet širokopásmových prístupov na 600 tisíc. Ku koncu ostatného roka využívalo služby mobilnej siete Slovak Telekomu 2,235 milióna zákazníkov. Rozširovanie pokrytia prinieslo vlani ďalších 23 % a k 31. decembru 2015 bola 4G sieť k dispozícii pre 75,2 % populácie.

Spoločnosť Slovak Telekom je súčasťou nadnárodnej skupiny firiem Deutsche Telekom Group. Skupinu Slovak Telekom tvoria materská spoločnosť Slovak Telekom a jej dcérske spoločnosti Zoznam, Zoznam Mobile, Telekom Sec, PosAm a Digi Slovakia.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovak Telekom