Chcete Playboy? Vlastník časopisu zvažuje svoj predaj

Spoločnosť Playboy Enterprises, majiteľ pánskeho magazínu Playboy, uvažuje o svojom predaji. S odvolaním sa na nemenované zdroje o tom informoval americký denník The Wall Street Journal.

25.03.2016 15:12
debata

Správa sa objavila onedlho potom, keď firma dala do predaja losangeleské sídlo zakladateľa časopisu. Z neho tento mesiac zmizli fotografie nahých žien.

Playboy založil v roku 1953 Hugh Hefner, ktorý firmu v roku 2011 stiahol z burzy. Podľa WSH by hodnota podniku mohla presiahnuť 500 miliónov dolárov. Zdroje tvrdia, že Hefner má vo firme zhruba tretinový podiel.

Spoločnosť Playboy Enterprises v januári dala do predaja Hefnerovu luxusnú vilu Playboy Mansion, ktorá sa preslávila ako dejisko vyhlásených večierkov sa sporo odetými dievčatami. Za sídlo s 29 miestnosťami chce 200 miliónov dolárov, čo sa podľa agentúry Reuters zaraďuje k najvyšším ponukovým cenám za súkromnú rezidenciu v krajine.

O mesiac neskôr spoločnosť ukončila zverejňovanie fotografií úplne nahých žien. Čitatelia budú síce opäť nachádzať na stránkach časopisu ženy v šteklivých pózach, nie však úplne nahé. Podľa vedenia magazínu je nahota v období ľahko dostupných pornografických webov už prekonaná.

Na svojom webe prestal Playboy zverejňovať fotografie nahých žien už v auguste 2014. Podľa firmy aj vďaka tomuto rozhodnutiu klesol priemerný vek používateľov zo 47 na 30 rokov. Predaj časopisu ale v minulosti klesal. Kým v roku 1975 predstavoval náklad 5,6 milióna výtlačkov, v posledných rokoch je to okolo 800 000 kusov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Playboy