Sony aj Nintendo budú vyvíjať hry pre smartfóny

Japonský elektronický a zábavný gigant Sony sa rozhodol vyvíjať hry pre inteligentné mobilné telefóny. Oznámila to firma, ktorá už vyrába populárnu hernú konzolu PlayStation.

26.03.2016 13:18
debata

Na rýchlo rastúci trh s hrami pre smartfóny v súčasnosti vstupuje aj konkurenčný japonský výrobca herných konzol Nintendo.

Spoločnosť Sony za účelom vývoja a distribúcie hier pre inteligentné mobilné telefóny vytvorí divíziu s názvom ForwardWorks. Tá podľa firmy využije skúsenosti získané vďaka konzolám PlayStation i postavy z hier pre tieto konzoly. Hry divízie ForwardWorks budú spočiatku určené pre Japonsko a ďalšie ázijské krajiny, neskôr by sa však mohli rozšíriť aj na iné trhy.

Ázijskí spotrebitelia dávajú čoraz viac prednosť vyplňovaniu voľných chvíľ hrou na smartfónoch, ktoré môžu nosiť vo vrecku, pred trávením dlhšieho času s hernými konzolami pripojenými k televíznym obrazovkám. Platí to najmä v Japonsku, kde mnoho ľudí cestuje hromadnými dopravnými prostriedkami, v ktorých možno chytré telefóny využiť na hranie.

„Rozhodli sme sa túto novú iniciatívu zamerať na Japonsko a Áziu, pretože mobilné hry majú v týchto regiónoch obzvlášť silnú pozíciu,“ uviedla hovorkyňa Sony. Firma už predala viac ako 36 miliónov konzol PlayStation 4, ktoré uviedla na trh v roku 2013. Podľa analytikov sa však na tomto predaji podieľajú najmä Spojené štáty a Európa, zatiaľ čo dopyt v Japonsku zaostáva, upozorňuje denník The Wall Street Journal.

Spoločnosť Sony odmietla spresniť, kedy mieni uviesť svoju prvú hru pre smartfóny na trh. Jej hry by mali byť určené pre telefóny iPhone firmy Apple aj pre prístroje využívajúce operačný systém Android.

Konkurent Nintendo predstavil svoju prvú hru pre chytré telefóny minulý týždeň v Japonsku. Hra s názvom Miitomo by v máji mala vstúpiť aj na americký a európsky trh. Do marca budúceho roka plánuje Nintendo vydať štyri ďalšie hry pre smartfóny.

debata chyba
Viac na túto tému: #smartfón #Sony