Slovenský priemysel rástol najrýchlejšie v únii

Medziročný rast priemyselnej produkcie Slovenska bol vo februári v rámci Európskej únie najrýchlejší a oproti rovnakému mesiacu minulého roka podľa sezónne upravených údajov priemysel posilnil o 7,4 %.

13.04.2016 12:47
debata (19)

Priemerný rast v rámci celej EÚ a aj v rámci celej eurozóny bol iba na úrovni 0,8 %. Vyplýva to z informácii, ktoré v stredu zverejnil štatistický úrad Európskej únie Eurostat.

Druhý najvýraznejší medziročný rast priemyselnej produkcie vo februári evidovali v Slovinsku, a to o 6,5 %. Tretí najrýchlejší rast priemyselnej produkcie bol v Litve, kde stúpla o 6,3 %. Najviac priemysel vo februári medziročne klesol na Malte (-4,6 %), v Grécku (-3 %) a v Holandsku (-2,8 %). Slovenskému priemyslu sa vo februári darilo aj z hľadiska medzimesačného tempa rastu (2,4 %), ktoré bolo druhé najrýchlejšie po Litve (2,5 %). Po Slovensku nasledovala Malta (1,8 %).

V rámci celej Európskej únie aj eurozóny sa priemyslu vo februári v porovnaní s januárom nedarilo. Priemysel eurozóny medzimesačne klesol o 0,8 % a v rámci celej EÚ oslabil o 0,7 %. Najhorší medzimesačný prepad priemyslu vo februári evidovali Írsko (-10,5 %), Grécko (-4,4 %) a Chorvátsko (-1,6 %).

19 debata chyba
Viac na túto tému: #firmy #priemysel