Ivan Mikloš sa stal členom dozornej rady spoločnosti MOL

Valné zhromaždenie spoločnosti MOL vo štvrtok opätovne zvolilo Oszkára Világiho za člena predstavenstva. Zhromaždenie tiež zvolilo bývalého slovenského ministra financií Ivana Mikloša za člena dozornej rady a nestáleho člena Audítorskej komisie. Informovala o tom spoločnosť MOL.

14.04.2016 17:02
debata (79)

Oszkár Világi je v súčasnosti predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Slovnaftu a v apríli tohto roka sa stal členom Výkonnej rady skupiny MOL. Ivan Mikloš bol do novej pozície zvolený na 5-ročné obdobie. Za člena dozornej rady spoločnosti MOL bol opätovne zvolený aj jej súčasný predseda György Mosonyi.

Valné zhromaždenie spoločnosti rozhodlo aj o výplate dividend v objeme 55 mld. forintov a schválilo konsolidovanú účtovnú závierku za minulý rok. Skupina MOL vlani vykázala zisk pred zdanením, úrokmi a odpismi očistený o náklady súvisiace s precenením zásob (clean CCS EBITDA) vo výške 2,5 mld. dolárov oproti plánovaným 2,2 mld. dolárov.

Skupina MOL pôsobí vo viac ako 30 krajinách a zamestnáva 26 tisíc ľudí po celom svete. Skupina prevádzkuje štyri rafinérie a dva petrochemické závody v Maďarsku, na Slovensku a v Chorvátsku. Vlastní sieť viac než 2 000 čerpacích staníc v 11 krajinách strednej a juhovýchodnej Európy. Členom MOL je aj slovenská rafinérsko-petrochemická skupina Slovnaft.

79 debata chyba
Viac na túto tému: #Ivan Mikloš #MOL