Trnavská PSA tento rok plánuje vyrobiť 315 tisíc vozidiel

Francúzska automobilka PSA Peugeot Citroën v Trnave odhaduje tohtoročný objem výroby na úrovni 315 tisíc vozidiel.

21.04.2016 14:02
debata (1)

Odhad tak predstavuje zhruba 4-percentný rast produkcie v porovnaní s minulým rokom. Ako ďalej informoval hovorca automobilky Peter Švec, príčinami tohto odhadu sú veľmi dobrá situácia na trhu za prvý štvrťrok a pozitívne signály na zvyšok roka. Pôvodný odhad automobilky bol objem produkcie v rozmedzí 280 tis. až 290 tis. vozidiel. Minulý rok vyrobila trnavská automobilka vyše 303 tis. vozidiel.

Švec tiež potvrdil, že automobilka začala interný nábor na štvrtú zmenu, ktorá bude pracovať cez víkendy. „Vytvorí podmienky pre ľudí, ktorí možno potrebujú viac voľna počas týždňa a vyhovuje im z rôznych dôvodov práca cez víkend, či už je to štúdium alebo starostlivosť o rodinu,“ uviedol. Automobilka dáva prednosť svojim zamestnancom, ktorí majú ako prví možnosť prihlásiť sa na novovytvorené pracovné miesta, ktorých by kumulatívne malo byť okolo 800. Externý nábor chce automobilka otvoriť na jeseň tohto roku, pravdepodobne v septembri, aby už začiatkom budúceho roka štvrtá zmena naplno fungovala.

Na 28. apríla tohto roka hovorca tiež oznámil inauguráciu výroby nového dodávateľa – spoločnosti Megaplast, ktorá bude vyrábať plastové diely pre automobilový priemysel, no predovšetkým pre automobilku PSA. V Trnave by spoločnosť mala v prvej fáze vytvoriť 150 pracovných pozícií, no celkovo by to malo byť 300 pracovných miest. Výška investície je 50 mil. eur.

PSA Peugeot Citroën má v Trnave závod, ktorý je technologicky najnovším v skupine. Strategickú investíciu francúzsky koncern oznámil v januári 2003 a do začatia výroby dosiahla 700 mil. eur. PSA Peugeot Citroën v Trnave zamestnáva takmer 3 500 ľudí, z toho asi 800 je zamestnaných cez agentúry dočasného zamestnávania. Aktuálne automobilka vyrába modely Peugeot 208 a Citroën C3 Picasso. V minulom roku oznámila ďalšiu investíciu v objeme 80 miliónov eur do úplne nového modelu Citroën, ktorého výroba začne na jeseň tohto roku exkluzívne len v Trnave.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #automobilky #PSA Peugeot Citroën