Deutsche Bank má nedostatky pri kontrole špinavých peňazí

Spoločnosť Deutsche Bank má vážne a systematické nedostatky v procese kontroly zameranej na pranie špinavých peňazí, terorizmus a sankcie.

02.05.2016 11:49
debata (1)

Vyplýva to z dôverného listu britského úradu pre dohľad nad finančnými trhmi (FCA), o ktorom informovali noviny Financial Times s tým, že úrad teraz nariadil oddelenú a nezávislú revíziu. Samotný FCA odmietol situáciu komentovať.

„Náš celkový záver je, že Deutsche Bank UK má zásadné nedostatky v súvislosti s opatreniam proti praniu špinavých peňazí, proti financovaniu terorizmu a taktiež v súvislosti so sankciami,“ uvádza podľa novín FCA.

Deutsche Bank uviedla, že spolupracuje s regulačnými orgánmi, aby reformovala svoj program zameraný proti finančným zločinom. Banka uviedla, že rozumie dôležitosti celej záležitosti a zaväzuje sa k vyriešeniu situácie. Šéf Deutsche Bank John Cryan v novembri oznámil revíziu mechanizmu spoznávania klientov banky. Taktiež zastavil prijímanie nových klientov zo 109 krajín, ktoré sú definované ako príliš rizikové. Pôvodne týchto krajín bolo 30.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Deutsche Bank #špinavé peniaze