Maloobchodné tržby rástli aj v marci

Tržby v maloobchode zaznamenali rast aj v marci. Ako vyplýva z údajov zverejnených Štatistickým úradom SR, v medzimesačnom porovnaní maloobchodné tržby vzrástli o 1,3 %.

04.05.2016 10:06
debata

V medziročnom porovnaní sa zvýšili o 2 %. Za prvé tri mesiace tohto roka sa maloobchodné tržby medziročne zvýšili o 1,1 %.

Zvýšenie maloobchodných tržieb súviselo v marci v medziročnom porovnaní s rastom tržieb najmä v maloobchode v nešpecializo­vaných predajniach o 2,6 %. Ďalej v maloobchode s pohonnými látkami v špecializovaných predajniach o 10,9 %, maloobchode s potravinami, nápojmi a tabakom o 34,2 % a v maloobchode so zariadeniami pre informačné a komunikačné technológie v špecializovaných predajniach o 13,5 %. Tržby klesli hlavne v maloobchode s ostatným tovarom pre domácnosť v špecializovaných predajniach o 5 %.

Vo veľkoobchode klesli tržby v marci v porovnaní s februárom 2016 o 1,6 %. Aj na medziročnej báze klesli, a to o 1,7 %. Klesli vo väčšine činností, z toho najmä v ostatnom špecializovanom veľkoobchode o 10,1 %. Celkové trojmesačné tržby vo veľkoobchode však podľa úradu vzrástli o 0,7 %.

debata chyba
Viac na túto tému: #maloobchod