Lufthansa pozastaví lety do Venezuely

Nemecký dopravca Lufthansa pozastaví od 17. júna do odvolania lety do Venezuely pre tamojšiu zlú ekonomickú situáciu a problémom s prevodom miestnej meny na doláre. Oznámil to v nedeľu hovorca spoločnosti. Lufthansa lieta na trase Frankfurt-Caracas trikrát týždenne.

29.05.2016 13:56
debata

Venezuelská ekonomika sa vlani prepadla o 5,7 percenta a Medzinárodný menový fond predpokladá, že tento rok to bude o osem percent. Ekonomická kríza v krajine je podľa časti analytikov dôsledkom mnohých rokov zlej hospodárskej politiky.

Krízu navyše prehĺbil pokles cien ropy, ktorá je hlavným vývozným artiklom. Od polovice tohtoročného januára v krajine platí stav ekonomickej núdze. Venezuela sa potýka s nedostatkom množstva výrobkov, vrátane základných potravín a liekov.

Zahraničné spoločnosti si kvôli menovej politike krajiny nemôžu svoje príjmy premeniť v mieste na doláre a tie potom poslať do vlasti, povedal hovorca Lufthansy. Podobné problémy ako nemecký prepravca má podľa agentúry AFP aj francúzska spoločnosť Air France a ďalšie firmy.

debata chyba
Viac na túto tému: #aerolinky #Venezuela #Lufthansa