Babiš pôjde Vietnamcom v tržnici vysvetľovať registračné pokladnice

Český minister financií Andrej Babiš v nedeľu v pražskej tržnici Sapa vysvetlí vietnamským podnikateľom elektronickú evidenciu tržieb (EET). Konferencia nazvaná "Fámy a fakty o EET" by mala naštartovať spoluprácu ministerstva financií a Finančnej správy s vietnamskou komunitou, informovalo české ministerstvo financií.

08.06.2016 22:24
debata (5)

Stretnutia sa zúčastní aj námestníčka ministra pre dane a clá Alena Schillerová a zástupcovia vietnamských profesijných zväzov a organizácií.

Babiš vlani v marci v Snemovni pri obhajobe zavedenia EET povedal, že vietnamskí podnikatelia v maloobchode neplatia dane. O niekoľko dní neskôr sa za svoj výrok ospravedlnil: „Mnoho Vietnamcov platí dane, tým sa ospravedlňujem, ak som sa ich dotkol,“ napísal na sociálnych sieťach Twitter a Facebook. Ospravedlnenie od neho žiadala Česko-vietnamská spoločnosť, podľa ktorej išlo o neprípustné zovšeobecnenia.

Zavedenie EET schválila česká Snemovňa napriek obštrukciám opozície tento rok vo februári. Pravicová opozícia označila za nedemokratické ukončenie rozpravy a na konci mája predstavila návrh na zrušenie zákona na Ústavný súd. EET by mala byť v prvej fáze spustená od 1. decembra pre hotely a reštaurácie. Ďalšie firmy sa budú zapájať v nasledujúcich mesiacoch.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #Andrej Babiš