Predbehneme Apple aj Samsung, kasá sa čínsky Huawei

Čínska spoločnosť Huawei Technologies plánuje počas štyroch až piatich rokov predstihnúť konkurentov Samsung a Apple a stať sa jednotkou na trhu s inteligentnými telefónmi.

09.06.2016 08:48
debata (3)

V rozhovore s denníkom The Wall Street Journal to povedal šéf divízie pre spotrebnú elektroniku Richard Yu. Upozornil tiež, že Huawei zažíva veľmi rýchly rast predaja v Európe.

Podľa údajov výskumnej skupiny Gartner zvýšila spoločnosť Huawei v tohtoročnom prvom štvrťroku celosvetový predaj inteligentných telefónov medziročne o 60 percent na 28,9 milióna prístrojov. Na trhu jej tak patrila tretia priečka za rivalmi Samsung a Apple.

Jednotkou na svetovom trhu so smartphonmi v prvom štvrťroku zostala juhokórejská spoločnosť Samsung, ktorej predaj však stúpol len o necelé percento na 81,2 milióna prístrojov. Odbyt amerického konkurenta Apple sa dokonca prepadol o 14 percent na 51,6 milióna prístrojov.

Celkový predaj inteligentných telefónov sa v prvom štvrťroku medziročne zvýšil o štyri percentá na 349 miliónov prístrojov. Gartner predpokladá, že v celom tomto roku predaj stúpne o sedem percent na 1,5 miliardy prístrojov. Tempo jeho rastu by sa tak malo spomaliť o viac než polovicu z vlaňajších 14,4 percenta.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Apple #Samsung #smartfón #Huawei