Súd predbežne zakázal šírenie TV Markíza v Česku

Súd zakázal predbežným opatrením šírenie slovenskej televíznej stanice Markíza v Českej republike.

16.06.2016 17:00
debata (27)

Od tohto roka v Česku legálne beží len novovytvorený kanál Markíza International. Uviedla to hovorkyňa Markízy Tatiana Tóthová. Meno distribútora, ktorého sa opatrenie týka, nechcela uviesť. Televízna stanica Markíza vo svojej klasickej podobe pre slovenských divákov je v Česku podľa Tóthovej šírená bez súhlasu vysielateľa. Markíza na to upozornila jednotlivých distribútorov a žiada vyradenie stanice z ich ponuky.

„Sme radi, že súd uznal naše argumenty o nezákonnosti šírenia našich staníc v Česku. Sme presvedčení, že rešpektovanie práv vysielateľa musí byť rešpektované rovnako ako akýkoľvek iný typ práv,“ dodal generálny riaditeľ Markíza Group Matthias Settele. Ako alternatívu ponúka kanál Markíza International, ktorý ponúka to najlepšie z domácej tvorby TV Markíza a súčasne má zaistené práva aj pre vysielateľa.

Podobná situácia je aj v prípade staníc českej skupiny Nova, ktoré sú bez jej súhlasu šírené na území Slovenskej republiky. Skupina Nova distribútorom poskytuje na vysielanie medzinárodnú stanici Nova International.

„Naďalej budeme pokračovať v našom cieli zastaviť cezhraničné vysielania staníc skupiny Nova bez nášho súhlasu,“ uviedol riaditeľ sekcie nových projektov skupiny Nova Petr Horák.

27 debata chyba
Viac na túto tému: #TV Nova #TV Markíza