Zisk IBM za druhý kvartál prekonal očakávania

Americká technologická a konzultačná spoločnosť International Business Machines Corp (IBM) za druhý kvartál vykázala čistý zisk a tržby, ktoré boli medziročne nižšie, ale svojimi výsledkami aj tak prekonala očakávania trhu.

19.07.2016 10:54
debata

Firma za apríl až jún dosiahla čistý zisk 2,5 mld. USD, čiže 2,61 USD na akciu, pričom v rovnakom období vlaňajška bol vo výške 3,45 mld. USD, čiže 3,50 USD na akciu.

Zisk spoločnosti za druhý štvrťrok po úprave o jednorazové položky a náklady spojené s akvizíciami bol v sume 2,95 USD na akciu. Analytici oslovení v prieskume spoločnosti Zacks Investment Research v priemere odhadovali, že zisk na tejto báze bude 2,89 USD na akciu. Tržby IBM za apríl až jún boli v objeme 20,24 mld. USD, čo tiež prekonalo prognózy trhu. Analytici oslovení v prieskume firmy Zacks predpovedali, že tržby budú na úrovni 20,08 mld. USD. V druhom kvartáli minulého roka IBM dosiahla tržby 20,81 mld. USD.

Spoločnosť IBM, ktorá bola kedysi dominantným výrobcom počítačov, čelí poklesu tržieb, keďže sa s ťažkosťami snaží prispôsobovať tomu, ako firmy nakupujú softvér. Spoločnosť IBM mení svoje podnikanie tak, aby sa sústredila na poskytovanie cloudových služieb a služieb v oblasti počítačovej bezpečnosti. Hodnota akcií firmy v pondelok večer po zatvorení riadneho obchodovania na americkej burze posilnila o 14 centov na úroveň 160 USD za kus.

debata chyba
Viac na túto tému: #ibm