Piešťanský Centroom skolaudovali

Vlastníci bytov a prevádzok sa budú môcť už čoskoro vrátiť do polyfunkčnej budovy Centroom v Piešťanoch. V objekte, ktorý mal pred niekoľkými mesiacmi narušenú statiku, sa za účasti vlastníkov bytov a stavebného úradu uskutočnilo kolaudačné konanie. Majitelia bytov očakávajú kolaudačné rozhodnutie od mesta v najbližších dňoch.

20.07.2016 13:30
centroom, Piešťany, dom , statika Foto: ,
Polyfunkčná budova Centroom.
debata (8)

Zabezpečovacie práce vykonávala od januára tohto roka hlohovecká firma Klimati Team. Na základe rozhodnutia ju tým poveril mestský úrad ako príslušný stavebný úrad. Práce prebiehali na prízemí, kde boli prevádzky, a na prvom poschodí, ktoré boli pred vyprataním budovy prázdne. Sanácia prebiehala podľa projektu uznávaného slovenského statika, predsedu Slovenskej komory stavebných inžinierov Vladimíra Benka, ktorý bol na kolaudácii prítomný.

„Sanačný projekt vypracovala jedna z najväčších kapacít na Slovensku v rámci statiky. Profesor Vladimír Benko je uznávaný aj v zahraničí. Dôverujem jeho návrhom, ktoré urobil,“ uviedol pre Pravdu vo februári tohto roka zástupca vlastníkov bytov Miroslav Nevolný.

Obyvatelia Piešťan museli budovu urgentne opustiť v októbri 2015. Pre narušenú statiku budove hrozilo, že sa zrúti. Mesto spočiatku zabezpečilo obyvateľom náhradné ubytovanie, neskôr si ho majitelia platili z vlastného vrecka. Rovnako sa stalo aj v prípade sanácie budovy, ktorú na vlastné náklady hradili vlastníci bytov.

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Piešťany #kolaudácia #Centroom