Nemecká firma Etilog plánuje v Prešove zamestnať 500 ľudí

Svoju centrálu chce v Prešove vybudovať nemecká spoločnosť Etilog GmbH so sídlom v bavorskom meste Stamsried. Prácu by tu vo finálnej fáze malo nájsť až 500 ľudí. Firma už začala so zaškoľovaním prvých zamestnancov.

28.07.2016 15:45
debata (14)

Ako informuje prešovská radnica, Etilog GmbH je rodinná firma zaoberajúca sa výrobou prepravných obalov pre automobilový priemysel, ktorá je v tomto smere svetovým technickým lídrom. Spolupracuje so všetkými významnými producentmi automobilov, ktorým na mieru vytvára obaly pre bezpečnú prepravu výrobkov.

Prešov sa podľa majiteľov spoločnosti má v dohľadnom čase stať lídrom v oblasti výroby týchto špeciálnych obalov. Doposiaľ totiž vyrábali textilné diely svojich obalov v Dunajskej Strede a kovové komponenty zasa dovážali z Poľska, kde v kooperujúcej firme majú vlastnícky podiel.

Ako uviedol syn zakladateľa firmy Josef Ebnet, spoločnosť sa rozhodla kompletnú výrobu od vývoja, cez výrobu látok, textilných, plastových a kovových dielov až po finalizáciu obalov sústrediť v Prešove. „Nadviažeme tak na tunajšiu niekdajšiu tradíciu textilnej a strojárskej výroby,“ skonštatoval Ebnet.

Firma okrem samotnej výroby chce podporovať a sponzorovať aj vzdelávacie inštitúcie pripravujúce mládež na pôsobenie v potrebných výrobných oblastiach. „Len tak môže vznikať aj kvalitná pracovná sila,“ dodal Ebnet.

Spoločnosť už trénuje prvých zamestnancov v dočasnom sídle spoločnosti na Strojníckej ulici a paralelne pripravuje výstavbu haly. "Zisťujeme možnosti štátnej podpory tvorby pracovných miest,“ poznamenal Ebnet. Komplexná výroba firmy v Prešove by sa podľa neho mala rozbehnúť počas budúceho roku.

Agentúru SITA informoval tlačový referent Mestského úradu v Prešove Milan Grejták.

14 debata chyba
Viac na túto tému: #investície #automobilky