V Prešove vznikne 100 nových pracovných miest

Spoločnosť Leyard Europe sa rozhodla v prešovskom priemyselnom parku Záborské umiestniť ďalšiu investíciu.

19.08.2016 15:15
debata (3)

Po prvej etape výstavby závodu na výrobu elektronických komponentov pre veľkoplošné LED displeje, chce realizovať aj druhú etapu. „Vzhľadom na neustále narastajúci dopyt na trhu po tomto segmente sme sa rozhodli pre prípravu druhej etapy výstavby závodu,“ uviedla spoločnosť vo svojom investičnom zámere, ktorý už predložila na posúdenie vplyvov na životné prostredie.

Po realizácii prvej etapy výstavby, ktorá by mala byť ukončená koncom tohto roka, by malo nájsť prácu zhruba 90 pracovníkov. Po ukončení druhej etapy výstavby už niečo vyše sto zamestnancov. Dobudovanie výrobného závodu za zhruba tri milióny eur dovolí investorovi sústrediť všetky aktivity spoločnosti do jedného centra. „Zabezpečíme si tým optimálne prepojenie výroby, montáže a obchodu s logistikou a riadením spoločnosti,“ dodala firma.

S realizáciou druhej etapy výstavby chce investor začať hneď po dokončení prvej etapy, čiže začiatkom budúceho roka. Po prvej etape vyrobí investor ročne vo svojom prešovskom závode takmer 12 tisíc zobrazovacích zariadení a obrazoviek. Po realizácii druhej etapy by to už malo byť vyše 20 tisíc kusov výrobkov ročne.

Spoločnosť Leyard Europe je európska pobočka firmy Leyard Shenzhen Opto Electronics, ktorá patrí medzi svetových lídrov vo výrobe a dodávaní LED obrazoviek. Spoločnosť Leyard Europe sa zaoberá poskytovaním dodávok a služieb v oblasti komplexných riešení LED obrazoviek, LED diódových systémov.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #investície #Prešov