Na letisku v Moskve si môžete kúpiť kalašnikov

Ruský výrobca zbraní Kalašnikov, ktorého útočnej pušky AK-47 sú súčasťou výzbroje ruskej armády 70 rokov a sú obľúbenou zbraňou povstalcov na všetkých kontinentoch, otvoril obchod na moskovskom letisku Šeremetevo.

20.08.2016 09:31
debata (53)

V obchode však spoločnosť podľa svojho vyhlásenia ponúkne iba suveníry a plastové modely svojich zbraní.

Obchod bude predávať tovar ako perá, dáždniky, tašky, čiapky, maskovací výstroj či tričká s nápisom I love AK, teda milujem AK. Firma vo vyhlásení osobitne zdôraznila, že predávané plastové modely zbraní sa na prvý pohľad jasne odlišujú od originálu, aby na letisku nevzniklo žiadne bezpečnostné riziko.

„Kalašnikov je jednou z najpopulárnejších značiek, na ktorú si spomenie väčšina ľudí vo svete, keď počuje o Rusku,“ uviedol v tlačovom vyhlásení marketingový riaditeľ firmy Kalašnikov Vladimir Dmitrijev. „Sme tak radi, že môžeme poskytnúť príležitosť každému, aby si odviezol z Ruska suvenír s našou firemnou značkou.“

AK-47 bola prvá zbraňou, ktorú firma začala vyrábať. Získala si kultový status vďaka svojim nízkym výrobným nákladom a spoľahlivosti v extrémnych podmienkach. Predstavená bola v roku 1948 a v čase komunizmu bola súčasťou armádnej výzbroje vtedajšieho Sovietskeho zväzu a krajín východnej Európy. Slúžila tiež prosovietskym povstaleckým silám v Afrike a Ázii. Zbraň sa vyrába aj v rámci licencie za ruskými hranicami a zostáva jednou z najobľúbenejších útočných pušiek na svete.

Medzinárodné letisko Šeremetevo je podľa počtu cestujúcich najväčším letiskom v Moskve a celom Rusku. Vlani vybavilo viac ako 31 miliónov cestujúcich, napísala agentúra Reuters.

53 debata chyba
Viac na túto tému: #Moskva #kalašnikov