Popredná britská investičná firma ruší vyplácanie prémií

Popredná britská investičná spoločnosť Woodford Investment Management sa rozhodla zrušiť vyplácanie prémií zamestnancom.

23.08.2016 08:53
debata (1)

Firma tvrdí, že prémie môžu viesť k rozhodovanie na základe krátkodobých hľadísk a ku „zlému správaniu“ zamestnancov. Navyše podľa nej existuje len malý vzájomný vzťah medzi prémiami a pracovnými výkonmi.

Prémie sú pritom vo finančnom sektore všeobecne považované za kľúčový faktor pre motivovanie zamestnancov k výkonom a pre odvrátenie odchodov schopných pracovníkov, poznamenal server finančnej televízie CNBC.

„Zaviedli sme odmeňovací systém, ktorý je spravodlivý a vhodný pre našich zamestnancov a v konečnom výsledku aj pre našich klientov. Na základe skúseností s rôznymi modelmi odmeňovania založenými na prémiách sme dospeli k záveru, že prémie sú do značnej miery neefektívne pri ovplyvňovaní správneho správania,“ uviedol generálny riaditeľ podniku Craig Newman.

Všetci zamestnanci firmy, vrátane správcov investičných portfólií a obchodníkov, teraz poberajú iba stály plat a zamestnanecké výhody, ako sú súkromná lekárska starostlivosť či životné poistenie.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #banky #Veľká Británia #investovanie