HP kupuje tlačiarenskú divíziu Samsungu

Americký výrobca počítačov HP Inc sa dohodol s juhokórejskou spoločnosťou Samsung Electronics na tom, že kúpi jej tlačiarenskú divíziu.

12.09.2016 14:53
debata

Firma HP o tom informovala v pondelok vo vyhlásení, ktoré zverejnila na svojej internetovej stránke. Očakáva sa, že transakcia, ktorej hodnota je podľa HP 1,05 mld. USD, sa po schválení regulátormi ukončí do dvanástich mesiacov. Spoločnosť Samsung súhlasila s tým, že po uzatvorení transakcie prostredníctvom nákupov na voľnom trhu investuje do akcií HP 100 až 300 mil. USD.

HP Inc uviedla, že ide o jej najväčšiu akvizíciu v oblasti výroby tlačiarní, pričom transakcia zlepšuje jej príležitosti rastu v segmente výroby tlačiarní. „Akvizícia tlačiarenskej divízie spoločnosti Samsung nám umožňuje realizovať inovácie v oblasti tlače a vytvárať úplne nové podnikateľské príležitosti s lepšou efektívnosťou,“ uviedol Dion Weisler, generálny riaditeľ spoločnosti HP. Od Samsungu HP s divíziou výroby tlačiarní preberá vyše 6 500 patentov.

Samsung Electronics pôsobí od roku 2002 aj na Slovensku v Galante prostredníctvom spoločnosti Samsung Electronics Slovakia. Produkcia spoločnosti je zameraná najmä na výrobu LCD televízorov s LED technológiou. Galantský podnik sa stal najväčším výrobným závodom spoločnosti Samsung v Európe.

debata chyba
Viac na túto tému: #Samsung #HP