Na Slovensko prišiel rekordný počet turistov

Tohtoročný júl bol pre slovenský cestovný ruch z hľadiska návštevnosti najsilnejším mesiacom za posledných desať rokov.

03.10.2016 14:43
debata (2)

V prvý prázdninový mesiac na Slovensku dovolenkovalo 255 tis. zahraničných turistov, čo bol nárast o 28 % a 304 tis. domácich návštevníkov, čo bolo o 19 % turistov viac ako v minulom roku. Informovala o tom Slovenská agentúra pre cestovný ruch (SACR).

"Dynamický rast počtu turistov dokazuje, že služby v cestovnom ruchu sú na Slovensku konkurencieschopné a naďalej sa zvyšuje ich kvalita. Za týmito číslami treba hľadať nielen to, že Slovensko je bezpečnou destináciou, ale najmä rozvinutú infraštruktúru a zaujímavé produkty v cestovnom ruchu, ako aj systematickú propagáciu krajiny,“ povedal generálny riaditeľ SACR Marián Bujna.

Za prvých sedem mesiacov tohto roka Slovensko navštívilo viac ako 2,8 milióna dovolenkárov. Oproti minulému roku je to nárast o 19,7 %. Ako ďalej SACR konštatovala, počet zahraničných turistov, ktorých prišlo o 20,5 % viac ako v minulom roku, rástol dynamickejšie ako počet domácich dovolenkárov, kde agentúra zaznamenala nárast o 19,2 %. Rekordným bol najmä mesiac júl, kedy na Slovensko prišlo dovolenkovať 560-tisíc ľudí, čo je takmer o štvrtinu viac v roku 2015.

Najväčšiu skupinu podľa SACR tvoria dovolenkári z Českej republiky, nasledujú Poliaci, Nemci a Maďari. Výrazne rástli aj počty návštevníkov zo vzdialenejších krajín, ako je napríklad Španielsko, Taliansko, Čína, Rusko, Izrael, Veľká Británia a Spojené štáty americké.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #turizmus