Slovnaft plánuje investíciu za 20 miliónov eur

Spoločnosť Slovnaft plánuje investíciu za 20 miliónov eur. Bratislavská rafinéria po dokončení novej prevádzky na výrobu polyetylénu s investíciou v objeme 300 miliónov eur začne s ďalšou fázou modernizácie etylénovej jednotky.

12.10.2016 14:06
debata (3)

"Po ukončení výstavby najmodernejšej výrobnej jednotky LDPE 4 na produkciu polyetylénu pokračujeme v modernizácii ďalších prevádzok,“ uviedol predseda predstavenstva Slovnaftu Oszkár Világi, podľa ktorého táto investícia prispeje k vyššej prevádzkovej spoľahlivosti petrochemickej výroby a zároveň sa zníži energetická náročnosť výroby.

Etylénová jednotka v spoločnosti Slovnaft bola uvedená do prevádzky pred štyridsiatimi rokmi a patrí tak k najstarším výrobným zariadeniam. Patrí ku kľúčovým výrobným jednotkám pri produkcii nadväzujúcich plastov a chemikálií. S rekonštrukciou výrobnej jednotky začal Slovnaft pred piatimi rokmi. Aktuálne pokračuje jej druhá fáza, ktorá je naplánovaná od 20. októbra do 17. novembra.

Skupina Slovnaft je integrovanou rafinérsko-petrochemickou skupinou. Kľúčovou spoločnosťou skupiny je Slovnaft, a. s., ktorá sa zaoberá najmä spracovaním ropy a veľkoobchodným a maloobchodným predajom pohonných hmôt. Skupina Slovnaft je členom medzinárodnej skupiny MOL.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #investície #Slovnaft