Most zbúrali, diaľnica D1 je opäť prejazdná

Diaľnica D1 v okolí Senca bola od sobotného popoludnia až do nedele úplne zatvorená. Začalo sa totiž s búraním mosta, cez ktorý vedie cesta prvej triedy I/61. Na tomto mieste následne vznikne nová križovatka Blatné.

15.10.2016 20:00 , aktualizované: 16.10.2016 16:45
Blatné, búranie, most, diaľnica Foto: ,
Búranie mosta nad diaľnicou D1.
debata (5)

Celkové uzatvorenie diaľnice sa začalo v sobotu o 15.00 hod. a malo trvať do nedele 9.00. Ide o prvé, nie však posledné, búranie mosta v rámci rozširovania diaľnice D1 medzi Trnavou a hlavným mestom.

V smere od Trnavy do Bratislavy bol úsek diaľnice uzatvorený od križovatky Trnava, kde sa diaľnica D1 križuje s rýchlostnou cestou R1, až po vjazd Blatné. V opačnom smere bola odstávka od Blatného po križovatku Voderady. Počas uzávierky jedného z najvyťaženejších úsekov diaľnice boli vodiči nútení použiť obchádzkové trasy.

V nedeľu dopoludnia sa postupne začala púšťať doprava v smere na Žilinu, následne aj v opačnom smere. Diaľnica D1 bola v nedeľu dopoludnia v oboch smeroch opäť prejazdná.

Výstavba križovatky Blatné je súčasťou rozširovania diaľnice D1 na plnohodnotnú šesťprúdovú diaľnicu, teda aj s príslušnými odstavnými pruhmi, ktoré momentálne chýbajú. Podľa informácií zverejnených na internetovej stránke NDS by križovatka mala byť hotová v decembri 2017.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #diaľnica D1 #uzávierka cesty