Z Bratislavy letecky aj do Ázie

Bratislavskému letisku sa začalo dariť. V októbri zaznamenalo najvyšší nárast počtu cestujúcich za posledných šesť rokov. V uplynulom mesiaci vybavilo na príletoch a odletoch spolu 133 768 pasažierov, čo znamená medziročné zvýšenie o 19,5 %.

06.11.2016 20:00
letisko, bratislava, pocasie, sneh Foto: ,
Bratislavské letisko lieta do nových destinácií, ako je Izrael či sever Anglicka.
debata (17)

Išlo o najväčší percentuálny rast za posledných šesť rokov. Dobré čísla prichádzajú v čase, keď sa špekuluje, že letisko preberie investor z Číny a štát sa následne sústredí na projekt národného leteckého dopravcu, ktorý má v pláne vláda.

Vo štvrtok na Letisku M. R. Štefánika pristáli prví cestujúci z Izraela. Hovorkyňa letiska M. R. Štefánika v Bratislave Veronika Ševčíková povedala, že ide o prvú leteckú linku nízkonákladovej spoločnosti Ryanair, ktorá lieta do ázijskej destinácie. Linka do izraelského Eilatu-Ovdy odlieta z Bratislavy dvakrát týždenne, vo štvrtok a v nedeľu.

Od pondelka sa lieta aj na sever Anglicka. Nízkonákladová letecká spoločnosť začala prevádzkovať novú pravidelnú linku z Bratislavy na letisko Leeds-Bradford na severe Anglicka. Spojenie bude zabezpečované dvakrát týždenne – v pondelok a piatok. „Cestujúci môžu v súčasnosti využiť z Letiska Bratislava šesť leteckých spoločností, ktoré zabezpečujú dvadsaťdva pravidelných liniek do šestnástich krajín. Už o mesiac, od 17. decembra, spolu s leteckou spoločnosťou Wizz Air otvoríme novú linku do Kyjeva na Ukrajine,“ uviedol predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Letiska M. R. Štefánika v Bratislave Ivan Trhlík.

Nové priame letecké spojenie s letiskom Leeds-Bradford zabezpečuje letecká spoločnosť Ryanair, ktorá prevádzkuje uvedenú linku od 4. novembra s frekvenciou dvakrát týždenne. Pravidelná linka na letisko Leeds-Bradford je piatym leteckým spojením Bratislavy a Veľkej Británie.

© Autorské práva vyhradené

17 debata chyba
Viac na túto tému: #letisko Bratislava