Obchodníkom v septembri rástli tržby

Tržby vo veľkoobchode v septembri tohto roka v porovnaní so septembrom 2015 vzrástli o 2 %. Ako ďalej informoval Štatistický úrad SR, rast bol takmer vo všetkých činnostiach. Najdynamickejší rast bol vo veľkoobchode s poľnohospodárskymi surovinami a živými zvieratami, a to o 26,6 %. Tržby klesli vo veľkoobchode so strojmi a zariadeniami o 18,3 %, sprostredkovaní veľkoobchodu o 5,5 % a v nešpecializovanom veľkoobchode o 2,1 %.

07.11.2016 09:34
debata

Celkové tržby vo veľkoobchode za deväť mesiacov vzrástli o 1,4 %. Zvýšili sa najmä vo veľkoobchode so zariadeniami pre informačné a komunikačné technológie o 17,1 %. Vo veľkoobchode s tovarom pre domácnosť to bolo zvýšenie o 4,3 % a vo veľkoobchode s potravinami, nápojmi a tabakom o 3 %. Pokles tržieb bol v sprostredkovaní veľkoobchodu o 5,9 %, ostatnom špecializovanom veľkoobchode o 1,7 % a v nešpecializovanom veľkoobchode o 0,8 %.

V maloobchode sa septembrové tržby zvýšili o 1,5 %. Zvýšenie súviselo podľa štatistického úradu s rastom tržieb najmä v maloobchode v nešpecializo­vaných predajniach o 3,3 %, maloobchode s pohonnými látkami v špecializovaných predajniach o 3,5 % a v maloobchode s ostatným tovarom pre domácnosť v špecializovaných predajniach o 1,7 %. Tržby klesli predovšetkým v maloobchode mimo predajní, stánkov a trhov o 8,8 % a v maloobchode ostatného tovaru v špecializovaných predajniach o 1 %.

V deviatich mesiacoch sa tržby v maloobchode zvýšili o 1,8 %. Zvýšenie súviselo s rastom tržieb najmä v maloobchode s potravinami, nápojmi a tabakom v špecializovaných predajniach o 20,3 % a maloobchode s pohonnými látkami v špecializovaných predajniach o 7,6 %. Tržby klesli hlavne v maloobchode mimo predajní stánkov a trhov o 1,7 %.

debata chyba
Viac na túto tému: #obchod #tržby