Kmotrík chce v Česku získať stovky trafík

O tretiu najväčšiu českú sieť trafík Tabak Valmont má záujem spoločnosť PressMedia slovenského miliardára Ivana Kmotríka.

19.11.2016 14:30
debata (10)

Ide o sto trafik na uliciach, v supermarketoch a obchodných centrách. Transakciu už začal posudzovať český Úrad pre ochranu hospodárskej súťaže (ÚOHS). Kmotrík doteraz v Česku pôsobil prostredníctvom 40 predajní siete GG Tabak-Tlač. Informuje o tom v sobotu spravodajský server.

Tabak Valmont doteraz ovládal brnenský podnikateľ Roman Janíček. Tržby sa vlani vyšplhali na 1,5 miliardy českých korún, zisk sa však prepadol na 373 000 korún z predvlaňajších 34 miliónov. Podľa skorších informácií Hospodářských novin si Janíček Valmont cenil najmenej na pol miliardy korún.

Jednotkou českého trafikantského trhu je sieť Geco, v ktorej má vplyv podnikateľ Martin Ulčák. Ďalším veľkým hráčom sú trafiky Relay, za nimi je francúzsky koncern Lagardere Travel Retail, uvádza E15.

Do Kmotríkovho slovenského impéria patrí tlačiarenská a vydavateľská skupina Grafobal, spravodajská televízia TA3 alebo futbalový klub Slovan Bratislava. Podnikateľ je tiež developerom.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Ivan Kmotrík