Piloti Lufthansy štrajkujú štvrtý deň, má byť posledný

Do štvrtého a posledného dňa v sobotu vstúpil štrajk pilotov nemeckej leteckej spoločnosti Lufthansa.

26.11.2016 16:34
debata (5)

Zrušených bolo 137 prevažne diaľkových letov, čo sa dotýka približne 30 000 cestujúcich. Spoločnosť v sobotu upozornila, že napriek avizovanému koncu štrajku možno bude musieť zrušiť aj niektoré nedeľné spoje. Navyše nie je vylúčené, že v predvianočnom čase sa bude štrajkovať znova, pretože piloti a vedenie firmy zatiaľ nenašli zhodu ohľadom zvýšenie platov.

Od stredajšieho začiatku protestu zrušila Lufthansa spolu 2755 letov, vrátane niektorých spojov s Prahou. Výpadky v letovej prevádzke za štyri dni protestu, ktorý aerolinky vyjde na zhruba desať miliónov eur denne, pocíti dohromady približne 345 000 cestu­júcich.

Lufthansa v sobotu oznámila, že v nedeľu by sa malo lietať podľa plánu, nevylúčila však, že z organizačných dôvodov ešte bude nutné niektoré lety odvolať.

Štrajk pre spor o zvýšenie platov bol už štrnásty za posledných dva a pol roka a je možné, že k nemu piloti, ktorí požadujú nárast miezd o 22 percent, čoskoro siahnu znova. Posledný návrh vedenia Lufthansy piloti odmietli a budúcu stredu sa chystajú protestovať na letisku vo Frankfurte nad Mohanom.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Lufthansa