Naftové Volkswageny opäť priťahujú ľudí, ich predaje rastú

Finančná divízia nemeckej automobilky Volkswagen očakáva v tomto roku rekordný zisk, a to okrem iného vďaka rastu dopytu po naftových vozidlách. Uviedol to dnes šéf divízie Lars Henner Santelmann.

02.12.2016 21:11
debata (1)

Jeho vyhlásenie podľa agentúry Reuters signalizuje, že škandál Volkswagenu týkajúci sa falšovania testov emisií naftových automobilov neodradil zákazníkov.

Prevádzkový zisk divízie Volkswagen Financial Services, ktorá má na starosti poskytovanie úverov na nákup automobilov či uzatváranie lízingových zmlúv, by mal tento rok podľa Santelmanna prvýkrát prekonať hranicu dvoch miliárd eur. V minulom roku divízia na prevádzkovej úrovni zarobila rekordných 1,92 miliardy eur.

„Napriek obtiažnemu roku 2016 sme dokázali pokračovať v úspešnej vzostupnej ceste z posledných rokov,“ uviedol Santelmann. „Tento rok sme v Nemecku predali viac naftových vozidiel ako pred rokom a za vyššie ceny ako pred rokom,“ dodal. Poukázal tiež na oživenie dopytu na juhu Európy a na znižovanie nákladov.

Automobilka Volkswagen vlani v septembri priznala, že po celom svete do zhruba 11 miliónov naftových automobilov inštalovala softvér, ktorý umožňuje manipulovať s testami emisií. Aféra sa týka aj približne 1,2 milióna vozidiel českej divízie Škoda Auto.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Volkswagen #automobilky