Skylink bude vysielať TV programy posunuté o hodinu

Satelitná televízia Skylink, ktorá vysiela na Slovensku a v Česku, začala ponúkať vybrané televízne programy vo verzii s časovým oneskorením o jednu hodinu, informovali zástupcovia firmy.

08.12.2016 06:00
debata (87)

Oneskorené prehrávanie sa zatiaľ týka kanálov Prima +1 a Joj +1, ktoré budú prinášať obsah programov Prima HD a Joj HD posunutý o hodinu dozadu. Do konca roka má pribudnúť ešte jedna stanica. Nová funkcia bude podľa generálneho riaditeľa Skylinku Jaromíra Glisník dostupná pre takmer tretinu obyvateľov Česka a Slovenska, ktorí prijímajú satelitnú televíziu cez službu Skylink.

„Som rád, že ako prvý v Českej republike prinášame divákom možnosť sledovať hlavný kanál Prima s hodinovým časovým posunom. Verím, že rovnako ako v zahraničí českí diváci tento koncept ocenia. Každý z nás to zaiste zažil – oneskoríte sa, utečie vám začiatok obľúbeného programu a potom sa márne snažíte zorientovať v deji. Koncept o hodinu posunutého vysielania tento problém rieši,“ dodal generálny riaditeľ FTV Prima Marek Singer.

Podľa Singera by oneskorené vysielanie mohlo Prime zabezpečiť až päť percent sledovanosti navyše. Budúci týždeň chce vedenie stanice presadiť na pôde Asociácie televíznych organizácií, aby mohla predávať reklamu aj na Prima +1. V januári potom chce Prima spustiť nový kanál Prima Plus, ktorý bude vysielať pôvodné relácie Primy na Slovensku.

Zákazníci Skylinku so základným balíčkom Digital budú môcť tiež využívať predvoľbu s názvom Skylink Ochutnávka. Vždy počas jedného mesiaca budú môcť zadarmo sledovať jeden z vybraných programov z platenej ponuky Skylinku. Prvým programom dostupným na tejto pozícii je od stredy filmový kanál AMC.

Skylink zároveň rozšíril ponuku programov v HD kvalite o štyri na 61 kanálov, čo predstavuje takmer polovicu programovej ponuky. Satelitnú platformu Skylink prevádzkuje spoločnosť M7 Group. V Českej republike má viac ako jeden milión aktívnych kariet. Za posledných 12 mesiacov pridal 90 000 platiacich zákazníkov v ČR a na Slovensku.

87 debata chyba
Viac na túto tému: #Skylink #Joj