Presun Fordu do Mexika zatiaľ nezastavil ani Trump

Americká automobilka Ford Motor pokračuje vo svojich plánoch presunu výroby malých áut zo Spojených štátov do Mexika, napriek nedávnym hrozbám novozvoleného amerického prezidenta Donalda Trumpa, že uvalí na tovar zo zahraničných tovární amerických firiem vysoké clo. Povedal to v rozhovore s agentúrou AP generálny riaditeľ automobilky Mark Fields.

10.12.2016 08:54
debata (13)

Plán presunu výroby modelu Focus z Michiganu do Mexika podľa Fieldsa pokračuje čiastočne z toho dôvodu, že americkí spotrebitelia požadujú, aby ceny za malé vozidlá boli nízke. Zdôraznil ale, že pracovné miesta v USA nezaniknú, pretože závod v Michigane bude vyrábať dva nové modely.

Trump v nedeľu na twitteri zopakoval hrozbu, že spoločnosti, ktoré postavia nové továrne v zahraničí a budú svoje produkty z týchto tovární potom predávať v USA, budú musieť platiť clo 35 percent.

Fields upozornil, že clá poškodia automobilový priemysel. Je však optimistický pokiaľ sa týka Trumpovej podpornej politiky, ako je daňová reforma, ktorá by podľa neho mohla pomôcť americkej ekonomike.

13 debata chyba
Viac na túto tému: #Ford #Donald Trump