Trump nebude znevýhodňovať európske automobilky, verí šéf Daimleru

Nemecký automobilový koncern Daimler nepredpokladá, že budúci prezident Spojených štátov Donald Trump bude zvýhodňovať americké automobilky na úkor ich európskych konkurentov. V rozhovore s nemeckým denníkom Bild am Sonntag to povedal generálny riaditeľ Daimleru Dieter Zetsche.

18.12.2016 11:30
debata

Trump počas svojej predvolebnej kampane zdôrazňoval potrebu chrániť americký priemysel pred odlivom pracovných miest do zahraničia.

Podľa Zetscheho by však akákoľvek protekcionistické opatrenie v snahe o podporu amerických automobiliek poškodili samotné Spojené štáty. „Za prosperitou v USA a vo svete je rast svetového obchodu,“ upozornil šéf Daimleru.

Nemecký automobilový koncern Volkswagen teraz v USA zápasí s rozsiahlymi problémami kvôli škandálu okolo falšovanie testov emisií naftových automobilov. Volkswagen sa zatiaľ dohodol, že na urovnanie škandálu v USA vynaloží až 16,5 miliardy dolárov, táto suma však ešte nie je konečná.

Zetsche v rozhovore upozornil, že naftové autá v USA predstavujú okrajový produkt a na celkovom predaji automobilov v krajine sa podieľajú menej ako jedným percentom.

debata chyba
Viac na túto tému: #automobilky #Daimler #Donald Trump