Počasie praje vianočnej lyžovačke, pripravené sú desiatky stredísk

Lyžiarska sezóna na Slovensku sa tento rok začala lepšie ako vlani, keď jej začiatok poznamenalo teplé počasie a nedostatok prírodného snehu.

24.12.2016 16:35
debata

Počas nadchádzajúcich sviatkov budú na Slovensku v prevádzke desiatky skiareálov, informovala Ľubica Styková zo spoločnosti Sitour, ktorá sleduje podmienky k lyžovaniu a prevádzkuje stránku HolidayInfo.

„V porovnaní s minulým a predminulým rokom, keď boli v tomto období zjazdné svahy len v šiestich lyžiarskych strediskách, je teraz (streda) v prevádzke okolo 25 areálov a počas vianočných sviatkov ich bude viac ako 60,“ uviedla Styková. Stránka HolidayInfo uvádza v sobotu v mnohých lyžiarskych strediskách dobré a veľmi dobré podmienky na lyžovanie.

Chladné počasie umožnilo prevádzkovateľom lyžiarskych stredísk pokračovať v zasnežovaní. Na väčšine upravených zjazdoviek je podľa Stykovej v priemere 30 až 50 centimetrov sne­hu.

Už na začiatku decembra rozbehol sezónu najväčší slovenský skiareál Jasná v Nízkych Tatrách neďaleko Liptovského Mikuláša. Na tamojších zjazdovkách je do pol metra snehu. Veľmi dobré podmienky pre zimné športy majú tiež lyžiarske strediská vo Vysokých Tatrách. Areál Roháče – Spálená v Západných Tatrách hlási až meter snehu.

V prevádzke sú tiež lyžiarske strediská, ktoré sa nachádzajú bližšie k hraniciam s Českou republikou, ako napríklad Vrátna – Paseky u Terchovej, ďalej Winter park Martinky u severoslovenského mesta Martin, ako aj Snowparadise Veľká Rača.

Vianočné a novoročné sviatky sú pre prevádzkovateľov vlekov a lanoviek z hľadiska návštevnosti jedným z najdôležitejších období sezóny. Najväčšie lyžiarske strediská na Slovensku pre túto sezónu mierne zvýšila ceny skipasov.

debata chyba
Viac na túto tému: #turizmus #lyžovačka