Šéf Uberu odišiel zo skupiny firemných poradcov Trumpa

Generálny riaditeľ spoločnosti Uber Technologies Travis Kalanick opustil skupinu podnikových poradcov nového amerického prezidenta Donalda Trumpa. Uber patrí medzi technologické podniky, ktoré znepokojujú dopady Trumpovho obmedzenia imigrácie na ich pracovnú silu.

03.02.2017 11:11
debata (2)

„Vstup do tejto skupiny nebol myslený ako vyjadrenie podpory prezidentovi či jeho politike. Bohužiaľ bol ale presne týmto spôsobom dezinterpretovaný,“ uviedol Kalanick. Dodal, že s prezidentom vo štvrtok hovoril o dopadoch jeho exekutívneho príkazu obmedzujúceho imigráciu a informoval ho o svojom odchode zo skupiny poradcov.

Trumpove opatrenia uzatvárajúce hranice občanom niekoľkých moslimských krajín či ľuďom, ktorí sa v nich iba narodili, vyvolalo odpor nielen v zahraničí, ale aj na domácej pôde. Najmä u firiem, ktoré často zamestnávajú zahraničných pracovníkov. Uber je sprostredkovateľom alternatívnej taxislužby a veľa vodičov má spomedzi imigrantov.

„Tento exekutívny príkaz poškodzuje mnoho ľudí po celej Amerike,“ uviedol Kalanick. „Rodiny sú rozdeľované, ľudia zostávajú visieť v zahraničí a narastajú obavy, že Spojené štáty už nie sú miestom, kde sú imigranti vítaní,“ dodal.

Skupina podnikových poradcov, do ktorej patrí aj šéf výrobcu elektromobilov Tesla Motors Elon Musk, by v piatok mala prvýkrát rokovať s Trumpom. Musk po správe o Kalanickovom odchode uviedol, že sa stretnutia zúčastní.

„Ja aj ďalší (členovia skupiny) vyjadríme svoje námietky voči nedávnemu exekutívnemu príkazu ohľadom migrácie a navrhneme zmeny tejto politiky,“ dodal.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #Uber #Donald Trump