Do Prahy príde šéf Microsoftu Satya Nadella

Do Prahy prvýkrát príde koncom marca výkonný riaditeľ softvérového gigantu Microsoft Satya Nadella. Vystúpi na konferencii Digital Opportunities Transformation Summit (DOTS) vo Fóre Karlín 28. marca. Oznámili to organizátori podujatia.

08.02.2017 19:04
debata (3)

Témou konferencie je ako digitálna technológia mení každodenné podnikanie. „Jednoducho povedané, podniky nebudú len používať digitálne technológie, ale stanú sa digitálnymi spoločnosťami,“ uviedol Nadella. Na akcii vystúpi tiež chirurg Jan Pirk alebo známy futurista Gerd Leonhard.

Podľa serveru Lupa.cz, ktorý na informáciu upozornil, Nadella bude mať v Prahe aj ďalší program. V súčasnej dobe ale ešte nie je pevne daný a všetko sa ladí. Ideálne by sa mal stretnúť so zástupcami partnerov, biznisu či politiky, ale firma ešte nechce podrobnosti komentovať.

Nadella sa stal šéfom Microsoftu v roku 2014, keď nahradil Steva Ballmera. Narodil sa v Indii a v Microsofte pracuje 22 rokov. Vo firme pôsobil v mnohých funkciách, zastával vysoké pozície v niekoľkých divíziách, vrátane divízie Office a divízie serverov. Naposledy zastával vysokú funkciu v divízii pre takzvané cloudové technológie. Pred nástupom do Microsoftu pracoval pre konkurenčný Sun Microsystems.

Microsoft je dodávateľom najrozšírenejšieho operačného systému pre počítače Windows a kancelárskeho balíka Office.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Microsoft #Satya Nadella