Krajiny V4 chcú spoločne prilákať viac turistov

Krajiny Visegrádskej štvorky (V4) chcú spoločnými aktivitami zviditeľniť svoje štáty ako turistické destinácie a zároveň podporiť svoje marketingové aktivity na vzdialenejších trhoch.

16.02.2017 15:07
debata (4)

Diskutovali o tom štátni tajomníci ministerstiev zodpovedných za cestovný ruch v rámci zoskupenia V4 vo Varšave. Predstavitelia zároveň podpísali Protokol o spolupráci v oblasti cestovného ruchu v rámci V4, ktorého súčasťou je aj marketingový plán pre tento rok. Informovala o tom hovorkyňa Ministerstva dopravy a výstavby SR (MDV) Karolína Duc­ká.

„Spolupráca v cestovnom ruchu v rámci V4 je úspešná a preto je naším cieľom v tom pokračovať aj naďalej. Verím, že aj vďaka pripravovaným podujatiam sa nám aj s našimi partnermi podarí prilákať do stredoeurópskeho regiónu čo najviac zahraničných návštevníkov,“ uviedol štátny tajomník MDV Peter Ďurček.

Slovensko, Česká republika, Maďarsko a Poľsko sa pod spoločným sloganom „Discover Central Europe“ propagujú v des­tináciách ako USA, Rusko, Japonsko, Brazília, India, Čína, Latinská Amerika, Stredný východ, Singapur, Austrália. Sús­treďujú sa tak na získanie turistov zo vzdialených trhov, ktorí pri svojich cestách do Európy kombinujú viaceré destinácie. Práve spoločný postup V4 umožňuje realizovať aktivity efektívnejšie a vo väčšom rozsahu.

Predstavitelia krajín V4 sa zároveň zhodli na tom, že pre naplnenie týchto cieľov je nevyhnutná silnejšia podpora zo strany štátu. Na stretnutí vo Varšave si vymenili informácie o aktuálnej situácii v cestovnom ruchu, prezentovali najaktuálnejšie štatistiky a predstavili ďalšie plány v oblasti podpory rozvoja cestovného ruchu, uzavrela Ducká.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #turizmus #V4