Predaj elektrických spotrebičov na Slovensku vzrástol

Trh technického spotrebného tovaru na Slovensku v poslednom kvartáli minulého roka medziročne vzrástol o 6,9 % na sumu 360 miliónov eur.

05.03.2017 10:57
debata

K pozitívnemu vývoju prispeli takmer všetky sektory. Najdynamickejšou kategóriou boli v poslednom kvartáli malé domáce spotrebiče, nárast zaznamenali aj telekomunikácie a spotrebné elektronika. Vyplýva to z prieskumu spoločnosti GfK.

Kategória domácich spotrebičov v poslednom kvartáli minulého roka zaznamenala rast tržieb o 15,8 % na úroveň 40 miliónov eur, telekomunikácie dosiahli 10-percentný rast tržieb na úroveň 92 miliónov eur a spotrebná elektronika si medziročne polepšila o 9,7 %, pričom v poslednom štvrťroku 2016 jej tržby dosiahli 61 miliónov eur.

Jedinou kategóriou, ktorá v poslednom kvartáli minulého roka zaznamenala pokles tržieb, bol fotografický sektor. Medziročne zaznamenal pokles o jedno percento a dosiahol tržby vo výške šiestich miliónov eur. Mierny medziročný nárast tržieb zaznamenali aj sektory informačných služieb na úrovni 1,8 %, kancelárska a výpočtová technika na úrovni 2,4 % a tržby v sektore veľkých domácich spotrebičov medziročne vzrástli o tri percentá na sumu 66 miliónov eur.

GfK Temax sleduje predaje technického tovaru vo viac ako 41 krajinách. Výsledky sú založené na maloobchodnom paneli GfK, do ktorého je zapojených približne pol milióna maloobchodných predajní po celom svete.

debata chyba
Viac na túto tému: #maloobchod #elektronika