V priemyselnom parku v Nitre postavia ubytovne pre tisíc ľudí

V Priemyselnom parku Nitra - Sever vyrastú dve ubytovne s menšou výrobnou prevádzkou na výrobu elektroniky. Postaví ich spoločnosť Nitra Invest na vlastných pozemkoch v katastrálnom území Mlynáriec.

31.03.2017 12:09
debata (3)

Investícia predstavuje 11 miliónov eur. Ubytovne budú osempodlažné objekty. Ubytovať sa tu bude môcť spolu 1 024 ľudí, v každom objekte 512. Predpokladaný termín začatia výstavby je júl 2018, termín ukončenia výstavby december 2018. S prevádzkou by chcel investor začať v januári 2019.

„V navrhovaných objektoch ubytovní je umiestnená výrobná prevádzka na výrobu elektroniky na prvom nadzemnom podlaží. Uvažuje sa s čistou dielenskou výrobou. Výroba bude podmienená prevádzkou len v denných hodinách, a to od 8:00 do 17:00,“ uvádza sa v zámere investora, ktorý predložil na posudzovanie vplyvov na životné prostredie. V dielni bude pracovať osem zamestnancov, rozdelení budú na dve zmeny.

Vstupným materiálom budú procesory, harddisky, ventilátory, matičné dosky, grafické a zvukové karty, pamäťové karty, dvd mechaniky, káble, do ktorých budú zamestnanci vkladať systémový softvér. „Po týchto úkonoch bude počítač pripravený na distribúciu v plastovom obale,“ píše sa v zámere. Výrobná plocha bude mať 830 metrov štvorcových, hrubá podlažná plocha dvoch ubytovní bude 13 479,6 metra štvorcového. Počíta sa aj so 192 parkovacími miestami v exteriéri.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Nitra #priemyselný park