Uber má vysokú stratu, ale aj prudko rastúce tržby

Spoločnosť Uber mala vlani čisté tržby vo výške 6,5 miliardy dolárov. Prudko vzrástli najmä v štvrtom štvrťroku.

15.04.2017 07:54
debata (2)

Americký prevádzkovateľ alternatívnej taxislužby Uber Technologies za vlaňajší štvrtý štvrťrok vykázal stratu 991 miliónov dolárov. Jeho čisté tržby však oproti tretiemu kvartálu stúpli o 74 percent na 2,9 miliardy dolárov. Firma to oznámila agentúre Bloomberg.

V celom minulom roku hospodárila spoločnosť Uber so stratou 2,8 miliardy dolárov pri čistých tržbách 6,5 miliardy dolárov. Údaje nezahŕňajú čínske aktivity, ktoré firma vlani v lete predala.

„Sme šťastní, že máme zdravý a rastúci podnik, čo nám dáva priestor na uskutočnenie zmien, ktoré sú potrebné vo vedení, v našej kultúre a organizácii aj v našich vzťahoch s vodičmi,“ uviedla Rachel Holtová, ktorá má na starosti aktivity Uber v Spojených štátoch a Kanade.

Uber sa v poslednej dobe potýka so sériu nepriaznivých udalostí, vrátane obvinenia zo sexuálneho obťažovania vzneseného bývalou zamestnankyňou či videozáznamu hádky šéfa podniku Travisa Kalanicka s jedným z vodičov, ktorý sa sťažoval na pokles sadzieb. Firma už v marci uviedla, že chce napraviť svoju poškodenú povesť a zlepšiť firemnú kultúru.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Uber